05 mei

Yarden komt met uitvaartannuleringsverzekering

Uitvaartverzekeraar Yarden start deze week met een uitvaartannuleringsverzekering. De verzekering zal het voor nabestaanden in spe mogelijk maken een uitvaartverzekering van een toekomstige overledene kosteloos te annuleren. Het zal gaan om een pilot van 6 maanden waarvoor een kleine groep Yarden-verzekerden zijn gevraagd, zeker 15 mensen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn.

Yarden is trots op haar verdere stap op de verzekeringsmarkt. ‘Als verzekeraar moet je flexibel zijn en je continue aanpassen aan de marktbehoeften. We proefden een behoefte aan een gemakkelijke manier van opzeggen van verzekeringen, we hopen op deze manier ons verder in de kijker te spelen van potentiële wegkwijnende individuen.’ vertelt Yarden. Niet alleen de trend in het dalen van het sterftecijfer de laatste jaren is een reden geweest tot het aanbieden van de verzekering; ‘Steeds vaker zie je gebeuren dat mensen vroegtijdig sterven. En dat is naar. Sterven alvorens je overlijdt, dan ben je gewoon niet verzekerd. Dat beseffen veel mensen zich niet.’ Het annuleren van een uitvaartverzekering kan tot anderhalve week voorafgaand aan het inslapen van de persoon, korter van te voren zijn er kosten aan verbonden.

In eerste instantie zal de dienst voor een klein bedrag bij te bestellen zijn bij ieder verzekeringspakket. Yarden denkt erover de annuleringsverzekering standaard bij iedere verzekering te leveren en kijkt zelfs nog verder; ‘We zijn intern in gesprek over de mogelijkheid tot het verzekeren van mensen die het loodje leggen en de pijp uit gaan. Het tijdelijke voor het eeuwige verruilen blijft beschikbaar voor een meerprijs.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *