03 apr

Uitspraken OM omstreeks juwelierspaar Deurne toch voorbarig

De uitspraken die het OM heeft gedaan over de mogelijke vervolging van het juwelierspaar in Deurne zijn toch voorbarig. Dit blijkt uit een onderzoek van de Bond van Wetsovertreders dat afgelopen woensdag werd gepresenteerd.

“Er is nog steeds veel onduidelijk rondom de gebeurtenissen van vorige week”, zegt Boris B., vertegenwoordiger van de vakbond. “Doodgeschoten worden valt niet onder de beroepsrisico’s van overvallers en daarom is het erg belangrijk dat er nog grondig onderzoek gedaan wordt naar het voorval. Zo had het juwelierspaar bijvoorbeeld niet mogen schieten wanneer het zou blijken dat ze geen wapenvergunning hadden. Na de overval met meerdere soortgelijke gevallen en hun uitkomst te hebben vergeleken, zijn we daarom toch tot de conclusie gekomen dat de uitspraken voorbarig waren.”

De heer B. maakt hier echter wel een kanttekening bij: “Bij het huidige onderzoek kon nog niet alle informatie die de politie in zijn bezit heeft gebruikt worden, in verband met geheimhoudingsplicht. Als die feiten toch in acht genomen worden is er een mogelijkheid dat de conclusie van dit onderzoek herzien wordt en de uitspraken van het OM toch niet als voorbarig beschouwd moeten worden. Maar voorlopig blijft de voorbarigheid van de uitspraken als waarheid aangenomen.”

Harry Kop, vertegenwoordiger van de Deurner politie, reageert verbaasd op de uitkomst van het onderzoek. “De Bond van Wetsovertreders beschikt noch over de informatie, noch over de middelen om uitspraken te kunnen doen over de mogelijke voorbarigheid van de uitspraken van het OM. De politie is van mening dat de conclusie overhaast getrokken is en de vakbond nooit zo een voorbarig oordeel had mogen geven.”

Ondanks deze nuancering heeft de uitkomst van het onderzoek over de fatale overval voor veel commotie gezorgd rondom beroepscriminelen. Tientallen delinquenten gingen dezelfde avond nog uit protest de straat op. Er gingen zelfs geruchten rond over een mogelijke staking, maar op dit moment ontkent noch bevestigt de Bond van Wetsovertreders dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *