20 jun

Telegraaf plant volgende foto’s van der Graaf

De Telegraaf is van plan binnenkort opnieuw foto’s te publiceren van Volkert van der G. zo meldt de krant donderdagochtend. Hoewel de krant felle kritiek ontving wegens het schenden van privacy van de ex-gedetineerde, konden de kiosken de vraag niet bijbenen. De hoofdredacteur van de krant snapt zelf niets van het besluit: “Er is zo veel commotie om deze man, dat mag je verslaan, maar zo’n man heeft ook zijn privacybehoeften.” De krant heeft via social media kanalen opgeroepen foto’s in te sturen van Volkert. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er een fotocollage gemaakt voor de zondageditie.

Op het internet regent het klachten over de keuze van het blad. Veel spreken schade over het verliezen van waardigheid en politieke neutraliteit die het genoot. Oprichter Henry wijst haar lezers echter terecht: “Vanaf de oprichting was het de bedoeling dat we Volkert gingen volgen. Die jongen heeft mij altijd gefascineerd, ook voordat hij crimineel bekend werd. Daarom richtte ik ook de Telegraaf op waarmee ik het mogelijk wilde maken dat mensen van der Graaf op afstand kunnen volgen; Telegraaf.”

De moordenaar van de politicus wilde zelf niet reageren op het besluit van de krant. De geruchten gaan daarentegen wel dat hij zelf ook vakantiekiekjes heeft ingestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *