24 feb

Overname Telegram door Facebook aanstaande

Afgelopen woensdag maakt Mark Zuckerberg hoogstpersoonlijk bekend op zijn Facebook-profiel dat het Whatsapp zou overnemen voor een bedrag van 19 miljard dollar, zo’n 13.8 miljard euro. Veel privacyactivisten zagen hun kans schoon om te protesteren tegen de social media-magnaat, veel opperden de overstap naar alternatieve, veiligere chatdiensten. Met succes, de relatief jonge chatdienst Telegram groeide, na het overnamebericht van Whatsapp, vors en opent dagelijks zo’n 200 000 nieuwe chataccounts.

Reden genoeg voor Zuckerberg om in te grijpen. De Facebook-CEO deed per direct een overnamebod op het nieuwe Russische Whatsapp-alternatief. ’3.2 miljard dollar hebben wij over voor de dienst Telegram. Je ontkomt niet aanFacebook, dus proberen heeft ook geen zin.’ verklaarde de met een cheque zwaaiende  Facebook-zegsman  op de persconferentie. Geruchten over een monopolie in chatland wijst Zuckerberg van de hand; ‘Er zijn genoeg alternatieven naast Whatsapp en Telegram, wil je niets met ons te maken hebben gebruik danFacebook Chat.’

Op het overnamevoorstel is door VK, het bedrijf achter Telegram, nog niet gereageerd. Wel gingen de geruchten dat de medewerkers van het bedrijf allen een kansrijke managerspositie aangeboden kregen, net als de 50 Whatsapp-werknemers. Onduidelijk is nog hoeveel managers een medewerker straks boven zich heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *