24 mei

Opnieuw eindexamens gestolen

Het lijkt een trend te worden. Waar vorig jaar voor het eerst op grote schaal eindexamens werden gestolen in Rotterdam blijkt dit jaar opnieuw examens te zijn verduisterd.

Dit jaar zou het gaan om twee gymnasium examens. De naïeve directrice snapt de commotie niet; ‘Net als veel andere sportscholen bieden wij ook certificeringstrajecten aan aan beginnende personal trainers. De oefeningen die zij moeten doen zijn lang van tevoren bekend en fysiek van aard. Hoe zouden zij daar überhaupt een voordeel aan kunnen hebben?’ Dat de directrice de zaak niet als prioriteit ziet is veel sporters in het verkeerde keelgat geschoten en eisen een persconferentie waar zij hun vragen kwijt kunnen. Uit overmacht, zo zegt ze zelf, heeft de begriploze directrice een persconferentie aangekondigd.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben medewerkers van de school hiermee geholpen. Volgens ooggetuigen zouden twee fitnesscoaches na de virtuele groepslessen de opgaven hebben verspreid; ‘Het was verschrikkelijk, ik kwam net babbelend met Marieke de zumba les uitlopen en daar stonden twee coaches ‘en plain public’ examens uit te delen. Ik had ze hoog zitten maar zoiets is onaanvaardbaar’. Ook Marieke was geschokt over de actie: ‘Je weet dat dit soort dingen gebeuren, maar je verwacht het gewoon niet in je eigen sportschool. Ik hoop dat de eigenares haar zegje klaar heeft, ik heb scherpe vragen voor tijdens de persconferentie’. De directrice weet haar praatje al; ‘Ik ga gewoon niets zeggen en voor me uit staren. Jongens, dit is toch belachelijk er is HE-LE-MAAL niets aan de hand zo gaat het al jaren. Je merkt wel weer dat het komkommertijd is hè. Sjonge jonge’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *