20 jan

Habbo Hotel vraagt faillissement aan

De ooit zo populaire hotelketen Habbo heeft dinsdagmiddag faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Londen. De wereldwijd verspreide hotelvestigingen worden per direct ontbonden en de franchisehouders krijgen de keuze wat zij doen met hun panden zo heeft de rechter bepaald. Eerder, in juni werd er al uitstel van betaling aangevraagd. Met de motivatie; ‘Wist ik veel dat ik niet met credits kon betalen’ kreeg het Hotel uitstel tot eind van 2014.

Afgelopen december bleek, helaas, dat Habbo Hotel opnieuw niet in staat was om aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. De hotelketen kampten al enkele jaren met leegstand van hotelkamers. Habbo Hotel hanteerde een uniek concept, waarbij iedere bezoeker kosteloos eigenaar werd van één (of meerdere) kamers. Bezoekers zouden enkel betalen voor de meubelen die zij gebruikten. Habbo Hotel trok in de eerste jaren enorm veel bezoekers, met name jeugdigen waren enthousiast en bezochten het hotel geregeld. Door contractuele hiaten was het niet mogelijk een leegstaande kamer opnieuw te verhuren, waardoor het aantal gevulde kamers enorm klein werd.

Gepaard met een gebrek aan management en graphics daalde het aantal bezoekers de laatste jaren hard. Eerder riep CEO HH Nederland Lotus al op om bij het verlaten van het hotel niet alle meubi’s in je hand mee te nemen. Nog steeds is onduidelijk wat de mate van visuele beperkingen waren bij het personeel om verlatende bezoekers met kasten, televisie’s en HC Sofa’s niet op te merken.

Het faillissement van het hotel is voor veel als het verdwijnen van een stukje van hun jeugd. Myrthe (22) bracht vroeger uren door in het hotel; ‘Het is echt ongelooflijk bobba dat het er straks niet meer is. Op HH heb ik toentertijd mijn eerste digitale vriendje ontmoet.’

Over een mogelijke doorstart blijft Lotus nog cryptisch; ‘Doorstart? Rot op! Kutspel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *