01 apr

Duitsland annexeert Limburg; een chronologie

Afgelopen zondag heeft Duitsland als reactie op de gemeenteraadsverkiezingen extra troepen naar Limburg gestuurd om het bij zich te voegen. De nieuwe gemeenteraden van belangrijke steden als Maastricht en Deuren zijn te ‘Nederlandsgezind’ en schaden daarmee de Duitse belangen meent het land. Hier is een overzicht met de gebeurtenissen die zich de afgelopen weken hebben voortgedaan.

De provincie, die van oorsprong bij de toenmalige Duitsland hoort, heeft zich nooit op vrijwillige basis bij Nederland aangesloten, maar is in de 16e eeuw door een gedwongen huwelijk bij Nederland gevoegd. Hierdoor zijn veel Limburgers Duits georiënteerd en is de handel met het land een belangrijke bron van inkomsten. Bovendien klinkt het dialect ook meer Duits dan Nederlands.

Omdat sinds afgelopen verkiezingen veel gemeenteraden zich meer gaan richten op de centralisatie van Nederland, wordt de handel met Duitsland bemoeilijkt. Er zijn dan ook veel demonstraties tegen de nieuwe koers, maar deze worden door de politie met harde hand teruggeslagen met tientallen doden als gevolg.

Duitsland reageert al snel hierop door troepen naar de provincie te sturen, tot afkeer van de rest van de wereld. Kort daarop leggen de VN dan ook drastische sancties op aan de Bondsrepubliek. Zo mogen bijvoorbeeld de kinderen van verscheidene VN-kopstukken niet meer spelen met de kinderen van Duitse parlementariërs.

Dat mag Duitsland echter niet baten en het houdt zijn troepen in Limburg. Ondertussen heeft de provincie ook een referendum gehouden waaruit blijkt dat ruim 90% van zijn bevolking vóór een aansluiting bij Duitsland is. 30% is echter tegen en 20% heeft geen mening. Het referendum wordt overigens noch erkend door Nederland, noch door de VN.

Ondanks dat het referendum nier erkend is, besluit de provincie zich toch bij Duitsland aan te sluiten en een dag na de uitslag ondertekent Merkel het verdrag voor de annexatie. Verder stuurt het Duitse parlement extra troepen naar Limburg om de overwinning te verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *