17 okt

DJ draait verzoeknummertje

Mick ging zojuist ‘zwaar af’, is wat hij ons laat weten via zijn verified Twitteraccount. Mick, die gevraagd was om Lisa’s 28e verjaardag aan elkaar te draaien wist het voor elkaar te krijgen om met zijn DJ-skills een peststemming te bewerkstelligen onder de feestgangers.

Mick begon sterk en trapte af met het nummer ‘Everybody dance now’. ‘Kijk, daar gaan de eerste voetjes al van de vloer!’ zou Mick nog gezegd hebben. Nu zit hij er verslagen bij: we zien hem voorovergebogen, zijn hoofd steunend op zijn rechterhand zijn biertje wegtikken, dan geeft hij met zijn linkerhand de volumeknop wat onnodige tikjes.

Naarmate de avond vorderde schroomde Mick zich niet om de microfoon in de hand te nemen en met opzwepende leuzen het publiek te vermaken. Als DJ én MC in één wist hij zijn slechte overgangen te verbergen met gebler als: ‘kennen jullie deze nog-nog-nog!?’.

Mick wist zijn reputatie als DJ driekwartier hoog te houden maar viel, om kwart over elf, door de mand. ‘De spanning was voelbaar’ vertelt Jeffrey, ‘een maat van mij had net een plaat aangevraagd en nog geen twee minuten later; jawel “Het regent zonnestralen”‘.

De DJ zelf zou niet direct door hebben gehad dat er wat loos was. Wel kreeg hij het gevoel dat er wat geroezemoes ontstond bij het instarten van zijn volgende nummer, hij schonk hier verder geen aandacht aan.

Ondertussen lopen de gemoederen zich snel op op de dansvloer. En het woord verspreidt zich snel: ‘Rik heeft dit nummer net nog aangevraagd’. Wanneer Lisa lucht krijgt van de commotie probeert zij de gasten nog tot bedaren te brengen, maar het is al te laat. Lisa’s ‘Ik zei toch dat je best wat kon aanvragen, maar laat hem lekker zijn ding doen’ laat de menigte volledig links liggen. Een groep van zo’n zeven jongemannen met een sportschool abonnement maken zich een weg richting de DJ booth. Toen Mick de menigte op zich af ziet komen begreep hij dat een coupe gepleegd zou worden. Radeloos startte hij nog een nieuw nummertje in.

Tevergeefs, onder de tonen van de intro van ‘another one bites the dust’ zakt Mick in elkaar. De mannen komen grijnzend naast hem staan. ‘Heb je ook hardstyle?’ vraagt er één, ‘wanneer komt Paul Elstak nou?’ vraagt een ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *