29 sep

Analfabete man bluft zijn weg door de jaarstukken

Jaap kijkt vlug om zich heen: is er al iemand klaar met lezen van de jaarstukken? Waarschijnlijk niet, en dus laat hij zijn hoofd weer zakken om maar het stapeltje A4tjes te kijken dat voor hem ligt. Jaap zit in een meeting, waarvoor, hij heeft geen idee. Hij kreeg een uitnodiging via Outlook, maar was niet in staat uit te vogelen waarvoor. Hij is namelijk analfabeet en dus accepteerde hij, zoals bij elke meeting, de uitnodiging.

En nu zit hij hier in vergaderruimte 4 waar hij direct blaadjes voor zijn neus kreeg. Maarten had gevraagd of de aanwezigen het document eerst even wilde doorkijken. Dat deed Jaap. Hij was blij verrast een aantal letters te herkennen; ‘Dat is de J van Jaap’ dacht hij dan.

Jaap kijkt naar de klok op de muur, geen idee hoe laat het is. Een klok zonder wijzers, dat begrijpt Jaap niet, zo’n digitale. Hij was faliekant tegen, dacht hij. Op zijn stembiljet dat bij facilitair management ligt blijkt dat Jaap de doorslaggevende stem was om de analoge klokken te vervangen.

Jaap kijkt op het horloge van Myrthe die naast hem zit. Nog twee uur dan is het vijf uur en kan hij naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *